17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Želatinové bábovičky

Název Množství a jednotka
tvaroh 250 g
bílý jogurt 100 g
med 3 lžíce
želatinový ztužovač 1 ks
mléko 100 ml
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 35 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Tvaroh vyšleháme s jogurtem a medem do pěny. Želatinový ztužovač za studena si připravíme podle návodu na sáčku, jen místo ve vodě jej rozmícháme v mléce. Rozmíchaný ztužovač vlijeme do připravené tvarohové pěny. Vše dobře promícháme. Formičky si vymažeme olejem a vysypeme cukrem a nalejeme do nich pěnu. Necháme ztuhnout v ledničce a pak zdobíme jakýmkoliv ovocem.


 


RECEPTY

Havířská tvarohová pomazánka

Postup: Tvarůžky nastrouháme a smícháme s tvarohem, který jsme vyšlehali se změklým... zobrazit recept

RECEPTY

Houbová polévka

Postup: Houby očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na lžíci sádla asi 10 minut.... zobrazit recept

RECEPTY

Kotlety na šlehačce

Postup: Kotlety (s kostí nebo bez, je to jedno) zlehka naklepeme, mírně osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Ossobuco po milánsku

Postup: Plátky ossobuca zaprášíme moukou a ve velkém kastrolu (nebo přímo v pekáči, ve... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z červené řepy

Postup: Malé červené řepy (cca 2až tři kusy) opláchneme a dáme uvařit (nejlépe, aby... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Pizzerie & Brazilian Grill Albrechtice

Pizzerie & Brazilian Grill je stylová rodinná restaurace v Albrechticích u...